Проф. Тодор Кантарджиев става консултант към Столична община за ваксинационната кампания в

...
Проф. Тодор Кантарджиев става консултант към Столична община за ваксинационната кампания в
Коментари Харесай

Фандъкова покани проф. Кантарджиев за консултант по ваксинирането в София

Проф. Тодор Кантарджиев става съветник към Столична община за имунизационната акция в София, разгласи самият той пред NOVA. Новината удостовери и столичният кмет Йорданка Фандъкова с пост във фейсбук, от който излиза наяве, че тя е поканила професора за тази позиция. " Благодаря на проф. Кантарджиев, че одобри поканата ми да взе участие в организацията на процеса на имунизация в София. Убедена съм, че както със знанията и опита си, по този начин и с умеенето му да изяснява проф. Кантарджиев ще способства повече хора в София да пожелаят да се имунизират.  ", написа тя във фейсбук.

Столична община първа в страната отвори имунизационни центрове и навън, в парковете на София. От през днешния ден работи още един пункт до езерето в кв. “Дружба ”. " Продължава работата на откритите пунктове за имунизация в Южен парк, Борисовата градина, Северен парк. Организираме ги взаимно със столичната здравна ревизия, общинските лечебни заведения и поликлиники, и дирекцията за спешна помощ на общината. Важно е преди есента да го създадем във допустимо максимален %, с цел да избегнем нова вълна от Ковид и нови строги ограничения. ", означи още Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на всички, ангажирани в кампанията , които и този уикенд са още веднъж на работа и напомня кои са откритите пунктове за имунизация през уикенда:

Южен парк, вход от бул. " Гоце Делчев "

Борисова градина до езерото " Ариана "

Северен парк, вход от ул. " Бели Дунав "

Кв. " Красна поляна ”, паркинга на Т-Маркет на бул. “Възкресение ".

парк “Дружба ”, до Културния дом

Работното време е от 9 до 16 ч.

Над 220 са са се ваксинирали до обяд през днешния ден на петте пункта общо.

От своя страна проф. Кантарджиев също благодари, че от кметството на София му се доверяват в борбата със болестта откакто беше пенсиониран и освободен от поста шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания със заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Освобождаването на Кантарджиев от поста провокира митинги в негова отбрана от екипа на ръководения от него център.

" Няма драматизъм. Благодаря човешки на хората, разбрах какъв брой ме почитат. По-добър колектив в никакъв случай не е имало в Националния център по заразни заболявания. Нищо трагично не е станало, дай боже всички по този начин да го изпратят. Щом по този начин е решил министърът... Доста хора, които са замислили моето освобождение, в този момент съжаляват. Интересно ми е коя политическа мощ стои зад него? Това коментира  по-рано през днешния ден професорът в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР